nieuws

‘Bedrijfscatering zit op slot’

Catering

De bedrijfscatering zit op slot, zo wordt gemeld in de Beleidsmonitor 2016 van het Food Service Instituut Nederland. Het gevolg daarvan is dat groothandels in de foodservice moeilijke tijden doormaken.

‘Bedrijfscatering zit op slot’

De moeilijke tijden waarin de grossiers verzeild zijn geraakt zijn ook een gevolg van het feit dat veel zorginstellingen de deuren sluiten. Toch verwacht het FSIN dit jaar dat de grossiersmarkt zal groeien. Maar het betreft wel een kleine toename. Deze zal naar verwachting 1,1 procent bedragen.

Maaltijdbezorgers
Ook de komst van nieuwe boodschappen- en maaltijdbezorgers, zet de rol van de traditionele groothandel onder druk, zo meldt het FSIN. ‘Ook de supermarkt is een concurrent geworden.’

Grossiers zullen volgens het FSIN ‘scherpere strategische keuzes’ moeten maken voor markten, doelgroepen, assortimenten en diensten.

 

 

Reageer op dit artikel