nieuws

Sodexo steeg naar 15 miljard

Catering

Sodexo heeft de omzet in de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar met een kleine 10 procent zien oplopen tot ruim 15 miljard euro. Het bedrijf groeide met name sterk in Groot-Brittannië en Ierland.

Sodexo steeg naar 15 miljard

De opbrengsten namen daar met een vijfde toe. Die groei was voor grofweg de helft te danken aan de waardedaling van de euro ten opzichte van het Britse pond.

Wisselkoersen
Ook in de Noord-Amerika, de belangrijkste markt voor het bedrijf, leverden wisselkoerseffecten een flinke bijdrage aan de omzetgroei van 16,5 procent. Op het vasteland van Europa daalde de omzet met 1 procent.

Economisch klimaat
‘Ondanks een lastiger economisch klimaat in Latijns-Amerika en bepaalde Europese landen, was de groei van Sodexo de afgelopen drie maanden in lijn met de eerste helft van het jaar’, zei topman Michel Landel. Sodexo voorspelt dat de winst, geschoond voor valutaschommelingen, dit jaar met 10 procent stijgt.

Reageer op dit artikel