nieuws

Werk voor uitzendkrachten blijft toenemen

Catering

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is de afgelopen tijd opnieuw sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

Werk voor uitzendkrachten blijft toenemen

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren lag in de periode van 15 juni tot en met 12 juli 11 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven nam in deze periode (week 25 tot en met 28) met 14 procent toe.

Stijging

De sterkste stijging werd gemeten in de technische sectoren, waar 27 procent meer werk was voor tijdelijk personeel. In de administratieve sectoren namen de uitzenduren met 13 procent toe, in de industrie steeg de vraag naar uitzendkrachten met 7 procent. De uitzendmarkt gaat sinds het najaar van 2013 vooruit. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.

Reageer op dit artikel