nieuws

Albron wil schillen verwerken tot zeep

Catering

Center Parcs en Albron willen afvalstromen gebruiken om daar nieuwe grondstoffen van te maken. Er bestaan ideeën om sinaasappelschillen te verwerken tot zeep en koffiedrab te gebruiken voor het maken van aanmaakblokjes.

Albron wil schillen verwerken tot zeep

Op Center Parcs De Kempervennen start de zoektocht naar duurzame oplossingen op het gebied van afval, energie en het verkleinen van de footprint. De adviezen die hier uitrollen, zullen ook op de andere parken van Center Parcs getoetst worden.

Duurzame missie
Albron voelt zich als horeca- en retailpartner van Center Parcs in Nederland en België medeverantwoordelijk voor het laten slagen van deze duurzame missie. Zo wordt onderzocht of een aantal grote afvalstromen ingezet kan worden om nieuwe grondstoffen te maken. Het zal niet blijven bij sinaasappelschillen en koffiedrap.

Green Quest
De activiteiten vinden plaats in het kader van The Green Quest, een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Zij gaan op zoek naar oplossingen om duurzamer te ondernemen. Eerdere kandidaten waren  ABN AMRO, Arriva en het Concertgebouw.

Reageer op dit artikel