nieuws

Bakkerij Hutten van start

Catering

Hutten is van start gegaan met een eigen bakkerij. De cateraar maakt gebruik van de diensten van mensen met een achterstand. Het bedrijf ontwikkelt producten met minder zout en vet.

Bakkerij Hutten van start

Hutten nam de bakkerij van Kentalis Compas over. De afgelopen maanden verbouwde de cateraar een deel van het haar pand tot bakkerij. Men produceert daar koeken en worstenbroodjes onder het De Guijt-label.

Afstand
In de bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, via Kentalis, maar ook via de WSD. Op termijn breidt Hutten het assortiment uit vanuit haar gezondheidsbeleid. ‘We ontwikkelen producten met minder suiker, zout en vet zoals muffins, appelflappen, brownies en eierkoeken.’

Met de overname gaat Hutten terug naar haar roots. Jan Hutten, de opa van Bob Hutten, begon in 1929 een bakkerij/kruidenierswinkel in Veghel. Hij was destijds een van de velen.

Gehoorproblemen
Het oorspronkelijke doel van Bakkerij Kentalis Compas was oud-leerlingen en andere cliënten met gehoorproblemen, die niet aan een reguliere baan kunnen komen, een zinvolle dagbesteding aan te bieden. Inmiddels vinden ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er een werkplek.

Grote toekomst
‘Als je als ondernemer je menselijk kapitaal centraal stelt en sociale innovatie ziet als motor van je bedrijf, dan heb je een grote toekomst voor je liggen’, aldus Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisatie van de provincie Noord-Brabant. Hij was een van de sprekers tijdens de opening.

Reageer op dit artikel