nieuws

Zeeuwse leerlingen kiezen supermarkt

Catering

Zeeuwse leerlingen hebben laten weten dat ze voordelige producten uit de supermarkt verkiezen boven duurdere producten uit de schoolkantine. ‘Ze moeten de cola geen 80 cent maken.’

Zeeuwse leerlingen kiezen supermarkt

Het Scheldemond College, het CSW en stedelijke scholengemeenschap Nehalennia op Walcheren hebben de Gezonde Schoolkantineschaal gekregen van het Voedingscentrum. De Walcherse middelbare scholen zijn geprezen voor hun gezonde aanbod in de kantine. Daar hebben kroketten plaatsgemaakt voor waldkornbroodjes met Bretonse kipsalade. Ook staat er een grote kan muntwater met citroen en komkommer.

Pringles
Maar hoe gezond eten de leerlingen nu echt? Op tafel van een groepje VWO-ers liggen twee dozen Pringles, een bak met kip, een blikje ijsthee en drie pakjes chocomel, zo meldde de PZC met betrekking tot het Scheldemond College in Vlissingen.

Tussenuren
Onno van der Heijden, een van de leerlingen, laat weten negen tussenuren te hebben. ‘Dus we gaan negen keer naar buiten. Als ze van school willen dat wij gezonder eten, moeten ze niet de cola tachtig cent maken en een flesje water twee keer zo duur. En de tosti’s zijn ook al twintig cent in prijs gestegen.’

Reageer op dit artikel