Albron ziet voedingsassistent als regisseur

Albron ziet voedingsassistent als regisseur

Albron ziet voor de voedingsassistent in de zorg een rol weggelegd als regisseur van een optimale maaltijdbeleving voor patiënten. In Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel is daarvan sprake, zo bleek uit een inleiding van Henk Voormolen, aanvoerder zorg van Albron, tijdens de Dag van de Gastvrijheid in Utrecht.

Voormolen hield zijn inleiding tijdens een paralelsessie ten overstaan van een bomvolle zaal. Veel aanwezigen moesten noodgedwongen staan, zo groot was de belangstelling. Voedingsassistenten en andere gastvrijheidsmedewerkers- en managers waren afgekomen op de presentatie van Voormolen, die terzijde werd gestaan door Marco Dijkshoorn van temp-rite International.

Extra aardappel
In het IJsselland Ziekenhuis is een belangrijke rol weggeweld voor de voedingsassistent. Zij of hij bespreekt met de menukaart in de hand tussen 14.00 en 15.00 uur de maaltijdkeuze van de patiënt. Wil hij of zij een extra aardappel of juist één minder of zijn er andere wensen? Zo ja, dan wordt dat via een tablet doorgegeven aan de keuken.

Vervolgens is de voedingsassistent betrokken bij het portioneren van de maaltijden en bij het uitserveren ervan. Voordeel is dat zij precies weet wat en hoe veel de patiënt wil eten.

Dessertbuffet
Drie kwartier nadat de maaltijd is opgediend komt de voedingsassistent langs bij de patiënt met een dessertbuffet. Wat wilt u drinken? Vla, yoghurt, koffie of taart? Voormolen: ‘Daarmee creëer je weer een contactmoment. Bij dat alles heeft de voedingsassistent alles in de hand, zij is de regisseur.’

De Dag van de Gastvrijheid die plaats vond in het Beatrix Theater Utrecht, stond in het teken van de menselijke maat. De dag trok 800 belangstellenden uit de zorg.