Vermaat Groep ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Vermaat Groep ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag
De heer Zeelen, algemeen directeur Vermaat (l) en de heer Vink voorzitter Codekamer Contractcatering (r) (Foto: Kobalt Fotografie).

De onlangs door de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group overgenomen Vermaat Groep heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. De handtekening is gezet door algemeen directeur Rick Zeelen in aanwezigheid van de voorzitter van de Codekamer contractcatering, Gerrit Vink. De Vermaat Groep formaliseert hiermee haar standpunt dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door goed marktgedrag van partijen in de keten: opdrachtgever en -nemer, werknemer (via de werknemersorganisaties) en tussenpersonen.

De code maakt duidelijk wat dit gewenste marktgedrag inhoudt en biedt partijen een concrete leidraad hoe te handelen. Het doel is de kwaliteit van de diensten, de werkomstandigheden en sociaal werkgeverschap te waarborgen en zo de neerwaartse prijsspiraal te doorbreken.

4 sectoren
Bij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag zijn tot nu toe 4 sectoren aangesloten. Het initiatief komt voort uit de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. Met de eerdere ondertekening door de Verenigde Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en haar leden, de Beveiligingsbranche en recent de Verhuisbranche, is de Code verbreed.