nieuws

Vitam breidt eigen productenlijn uit

Catering 8879

Gedurende het Nederlands seizoen voorziet Kwekerij Osdorp alle Vitam-restaurants van trostomaten die dagelijks vers in de gerechten worden verwerkt. Wanneer bij mooi weer de kassen ‘ontploffen’ maakt Vitam van de overschotten en de exemplaren die niet voldoen aan het schoonheidsideaal haar eigen ketchup en nu ook een eigen curry ketchup en barbecuesaus.

Vitam breidt eigen productenlijn uit

Op deze manier wil Vitam een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. Vitam ontwikkelt eigen producten voor haar restaurants. Dit wordt gedaan volgens eigen receptuur, met natuurlijke ingrediënten, 100% transparant en bepaald door het seizoen. In 2013 maakte Vitam voor het eerst in samenwerking met Walter Abma haar eigen ketchup. Twee jaar later werd het receptuur vernieuwd en opnieuw geïntroduceerd. Nu, weer een jaar later, heeft het succes van ketchup geleid tot een uitbreiding van de productenlijn met een curry ketchup en barbecuesaus. ‘Door nieuwe producten te blijven ontwikkelen verduurzamen we ons assortiment, garanderen we kwaliteit en blijft het assortiment continu in beweging’, aldus de cateraar.

Eigen Vitam kroket en mosterd

Naast de drie sauzen heeft Vitam meer producten ontwikkeld in de afgelopen jaren. ‘Zo hebben we een eigen olie en azijn geïntroduceerd in 2014 en hebben we dit jaar onze eigen mosterd en kroket ontwikkeld. Wij richten ons op goed, gezond en lekker eten, maar op zijn tijd hoort daar een lekker kroketje bij’, aldus Vitam. De Vitam kroket is gemaakt van biologisch rundvlees uit Nederland en heeft een krokante bite. ‘Samen met onze eigen mosterd is dit een heerlijke ‘verantwoorde’ snack tijdens de lunch.’

Samenwerking Kwekerij Osdorp en Walter Abma

Al ruim 12 jaar werken Vitam, Kwekerij Osdorp en Walter Abma samen. Alle producten worden op ambachtelijke wijze verwerkt in Noord-Holland door Walter Abma en zijn zonen Cesar en Lotar. De tomaten komen van Kwekerij Osdorp, een zorgboerderij waar ze o.a. daklozen, thuislozen, verslaafden en mensen met een lichamelijke beperking begeleiden in hun werk.

Reageer op dit artikel