België kiest voor eerste keer friturist van het jaar

België kiest voor eerste keer friturist van het jaar

Eddy Vandeville van friterie l'Oasis in Ittre is gisteren op de vakbeurs Horeca Expo in Gent uitgeroepen tot Friturist van 2012. De culinaire gids Foodprint en Valorfrit hielden de verkiezing voor de eerste keer. Naast de beste friturist van België werden ook provinciale winnaars bekend gemaakt.

Vandeville is de eerste friturist van het jaar die België kiest. De jury loofde zijn passie voor het product frites. Vandeville koopt bijvoorbeeld zijn aardappelen zelf in bij landbouwers uit de streek. ‘Hij weet perfect wat een patat is en hoe hij die moet verwerken’, aldus jurylid Christian de Winter van Foodprint in De Standaard.

Winnaar per provincie

Na een voorronde leverde de verkiezing ook provinciale winnaars op. Dat zijn Max (Antwerpen), Maison Antoine (Etterbeek), Domino (Jumet), Nachtegaal (Lommel), Friture de l’Ermitage (Luik), Friterie Lucky (Marche-en-Famenne), De Kouter (Deinze), De Wip (Vlaams-Brabant) en De Stroopijp (Moerkerke). De provincie Namen kende twee winnaars: Chez Sabine (Ciney) en Style Frite (Somzee).

Beoordeeld op frites

De frituren werden vooral beoordeeld op de kwaliteit van hun frites. Daarnaast werd (in minder mate) gekeken naar hygiëne, verpakking en het interieur van de frituren.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.