Cafetaria op Urk draait overuren door pizza frikandel speciaal

Cafetaria op Urk draait overuren door pizza frikandel speciaal

Snack-Plaza Willem de Boer op Urk draait overuren sinds die de pizza frikandel speciaal op de menukaart heeft staan. Na het op Facebook zetten van deze pizza ontstond een lawine aan enthousiaste reacties. De cafetaria, die in 2008 de Cafetaria Top 100 won, haalde er zelfs het landelijke nieuws mee.

'Van de week kregen we een tip van een gast dat dit lekker is. We hebben hem gemaakt en hij smaakt inderdaad heel goed', zegt manager Gerwin Wezelman. De pizza werd op Facebook gezet. 'Dat veroorzaakte echt een lawine aan enthousiaste reacties en werd zelfs opgepikt door de media.'  De pizza krijgt straks waarschijnlijk een vaste plek op de menukaart. 'Nu is het nog een test.'

Topdrukte

Op de bodem van de  pizza ligt een laagje shoarmasaus. Daarop liggen gesneden plakjes frikandel en uien. Dit alles gaat de oven in, waarna tot slot nog mayonaise en curry worden toegevoegd. 'Hoeveel calorieën er in zitten, hebben we nog niet geteld', zegt de manager lachend. Woensdag- en donderdagavond verkocht de cafetaria in totaal al 120 pizza's frikandel speciaal. 'Voor vandaag hebben we extra personeel ingeschakeld. In de zaak zelf hebben we dubbele bezetting en we hebben een extra bezorgservice ingezet. Een werknemer is vandaag continu pizzadozen aan het vouwen', aldus Wezelman. Hij verwacht dat vanavond toch zeker 100 pizza's met frikandel over de toonbank gaan.