Snackbar moet verhuizen van Alphen aan den Rijn

Snackbar moet verhuizen van Alphen aan den Rijn

Snackbar De Haven van Jan de Ridder moet van de gemeente Alphen aan den Rijn verhuizen. De Ridder wil wel verhuizen, maar vraag wel een onkostenvergoeding van zijn gemeente.

Big Snack De Haven zit nu nog aan de kop van de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Hij moet er weg vanwege plannen voor een jachthaventje, met een boathouse en wellicht ook horeca.

‘Mij is meermaals aangeboden te verkassen naar de plek van de benzinepomp bij het inmiddels uit de Rijnhaven verdwenen chemische bedrijf Biesterfeld en daar heb ik ook wel oren naar. Recent heb ik een goed gesprek gehad met een wethouder maar ik ga pas juichen als onze overeenkomst zwart op wit staat,’  vertelt De Ridder aan lokale media.

Hij vervolgt: ‘Bovendien wil ik een vergoeding van de gemeente wanneer ik ga verhuizen. Ik zal toch kosten moeten maken. Denk alleen maar aan het creëren van parkeerplaatsen.'

De Ridder zit nu ruim 15 jaar aan de Rijnhaven en trekt daar veel trouwe klanten. Het is hem rauw op zijn dak gevallen dat zijn huurovereenkomst per 1 januari 2017 is opgezegd.