nieuws

Vlaamse Week van de Friet van start

Fastfood 0

43 procent van de Vlamingen gaat eens per maand een frietje halen. De organisatie achter de jaarlijkse Week van de Friet is er trots op, maar het aantal kan nog omhoog.

Vlaamse Week van de Friet van start

De frituur op een positieve manier in de kijker zetten en nog meer Vlamingen enthousiast maken voor een frietje van ‘de frituur’; dat is het doel van de Vlaamse Week van de Friet, van 28 november tot en met 4 december. Deze week wordt georganiseerd door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Frietlied

63 procent van de Vlamingen kent de Week van de Friet en 35 procent van de Vlamingen bezoekt een frituur tijdens de feestweek. Om dat aantal op te krikken, is een reclamecampagne gelanceerd met een vernieuwde versie van het fameuze frietlied en een promotiefilmpje waarin een gezin een klein stukje Nederland binnenrijdt om snel weer terug te keren en Vlaamse friet te eten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels