7 tips voor startende ondernemers

7 tips voor startende ondernemers
Alpaslan Akdeniz (rechts) heeft zijn zaak met crowdfunding gefinancierd.

Er zijn voldoende starters die geloven in een toekomst in de cafetariabranche, maar hoe pak je zoiets aan? Zeven tips van een kersverse cafetariahouder.

Het had niet veel gescheeld of Alpaslan Akdeniz had de deuren van zijn Cafetaria Gyros in IJsselstein nooit geopend. Toen de banken niet mee wilden werken, moest hij ergens anders het geld vandaan halen. Uiteindelijk vond hij een oplossing, en hij deelt zijn opgedane kennis graag met de lezers van Snackkoerier.

  1. Als de bank geen soelaas biedt bij financiering, maak dan gebruik van crowdfunding.
  2. Een vergunning krijg je niet zomaar, heb geduld en blijf gemotiveerd.
  3. Doe zoveel mogelijk zelf als je gaat verbouwen, het scheelt veel geld.
  4. Koop niet alles nieuw. Jong gebruikt volstaat in veel gevallen ook.
  5. Spreek de taal van jongeren. Heb respect voor ze, dan krijg je dat ook terug.
  6. Begin niet te snel met bezorging. Als je er niet klaar voor bent, maak je fouten en ga je op je bek.
  7. Denk logisch na bij de indeling. Wat werkt het makkelijkst. Wij hebben daarom gekozen voor een brede counter helemaal achterin de zaak.

Lees het complete verhaal van deze startende ondernemer in de nieuwe editie van Snackkoerier.