nieuws

Foto’s: Alida’s Smulpaleis is groter en luxer

Fastfood 1

Zo’n vijftig genodigden waren deze week getuige van de officiële heropening van Alida’s Smulpaleis in het Drentse Roden. De zaak is groter geworden en heeft een warmere, luxere uitstraling gekregen.

Foto’s: Alida’s Smulpaleis is groter en luxer
Het vernieuwde Alida's Smulpaleis, mét terras. Foto: Jan Willem van Vliet

Burgemeester Klaas Smid van Roden was aanwezig om het nieuwe logo te onthullen van Alida’s Smulpaleis, vorig jaar de winnaar van de Cafetaria Top 100. Gasten konden de hele avond genieten van verse Drentse Friet, minisnacks, een drankje en live-muziek.

Zitplaatsen binnen en buiten

Alida’s is vooral groter geworden. Binnen was de zaak 100 vierkante meter, nu is dat uitgebreid naar 166 vierkante meter. Het aantal zitplaatsen was 55, en er is nu ruimte voor 16 extra. Eigenlijk is de verbouwing groter geworden dan gepland, vertelt Willems. ‘Maar de gemeente keurde het plan af omdat de vorm van het pand behouden moest blijven.’ Het aantal meters dat er binnen extra bijkwam, hebben ze buiten op het terras echter weer teruggekregen. ‘Daardoor zijn we buiten van 60 naar minimaal 70 zitplaatsen gegaan’, vertelt Willems.

Zwart is de hoofdkleur

Naast de extra ruimte is ook het interieur aangepast. Roestvrijstalen wanden zijn vervangen door zwart. Willems: ‘Dat zorgt voor meer rust en een luxere uitstraling. Zwart is nu de hoofdkleur geworden, met gele accenten.’ Achter de balie, in de keuken, is niets veranderd, behalve het nieuwe logo boven de bakwand.

Klik op de foto’s om ze groot te bekijken.

Een warme ontvangst bij binnenkomst.

Een warme ontvangst bij binnenkomst. Foto: Jan Willem van Vliet

Alles links van de palen was voorheen buiten. Foto: Jan Willem van Vliet

Alles links van de palen was voorheen buiten. Foto: Jan Willem van Vliet

Om de zaak meer rust en een luxe uitstraling te geven, is zwart nu de hoofdkleur. foto:Jan Willem van Vliet

Om de zaak meer rust en een luxe uitstraling te geven, is zwart nu de hoofdkleur.
Foto: Jan Willem van Vliet

 

Het pand is groter geworden, maar de vorm is behouden gebleven. Foto: Jan Willem van Vliet

Het pand is groter, maar de vorm is behouden gebleven. Foto: Jan Willem van Vliet

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels