Verhage wil graag in de Terras Top 100 staan

Verhage wil graag in de Terras Top 100 staan

Tom Bijl, directeur van Verhage, zet in de komende editie van Snackkoerier uiteen wat de ambities van de formule zijn. Eén daarvan is een plekje in de Terras Top 100.

Verhage Zierikzee, dat sinds eind april in bedrijf is, heeft een ruim en comfortabel terras voor de deur dat met 35 zitplaatsen niet onder doet voor de terrassen van andere horecagelegenheden op het Havenplein. Er is zelfs bier en wijn te krijgen, én gasten worden aan tafel bediend.

Terrasfunctie

Volgens directeur Tom Bijl zullen we dit soort terrassen vaker zien bij Verhage-vestigingen. De formule is bezig om de terrasfunctie te professionaliseren. ‘Vroeger was een terras een sluitstuk op de begroting, nu wordt buiten zitten steeds belangrijker', zegt Bijl. 'Maar wij vinden wel dat op een terras permanent bediening moet zijn. Dat gebeurt niet overal, bij ons ook niet. En op een terras moet je meer bieden dan patat en snacks. Het is echt een vak apart, daarom is het zo leuk dat Alida’s Smulpaleis in de Terras Top 100 staat.’

Ook Bijl ambieert een plekje in deze competitie. 'Ik zou graag in de Terras Top 100 staan van Misset Horeca', aldus de formuledirecteur.

Vier voorwaarden

Waar moeten deelnemers aan de Terras Top 100 eigenlijk aan voldoen? Ten eerste moet op een terras bediening aanwezig zijn. Daarnaast moet het terras vrij toegankelijk zijn (niet op een pretpark of in een dierentuin). In het hoogseizoen, van april tot en met september, moet het terras minimaal vijf dagen per week geopend zijn én er moeten minstens dertig zitplaatsen beschikbaar zijn.

Bekijk hier waar Alida's Smulpaleis dit jaar is geëindigd in de Terras Top 100.