nieuws

Zwolse cafetaria’s vrezen komst foodcourt

Fastfood 1

Als er een foodcourt komt naast de A28 bij Zwolle, zullen enkele cafetaria’s in de stad hun deuren moeten sluiten. Vijf cafetaria’s hebben daarom een brandbrief naar de gemeente gestuurd.

Zwolse cafetaria’s vrezen komst foodcourt

‘De komst van deze Foodcourt heeft grote gevolgen voor onze bedrijven. Een groot deel van onze inkomsten zullen hierdoor verloren gaan en wij zullen door deze plannen aanzienlijke schade lijden. Voor sommigen van ons zal dat het einde van het bedrijf betekenen’, zo staat onder meer in de brief, die is ondertekend door Cafetaria Berkum, Hermans Snackcorner, Paradiso, AnyTime Snackplein en Kwalitaria Delifrance.

Grote investeringen

De ondernemers zijn daarnaast ‘ontstemd’ dat ze nooit zijn geïnformeerd over de plannen voor het foodcourt, waar vestigingen van Burger King, KFC, Subway en La Place gepland staan. ‘Destijds hebben we wel constructief meegewerkt aan de totstandkoming van de horecavisie en de herziening hiervan. Beiden gingen uit van het faciliteren van cafetariavoorzieningen in de wijken en geen uitbreiding van fastfood op enkele healthy fastfood en shoarmazaken in de binnenstad na. Op basis van de horecavisie hebben sommigen van ons grote investeringen gedaan, die wij nooit kunnen terugbetalen als er een foodcourt komt.’

McDonald’s

De cafetariahouders vragen de gemeenteraad om tegen de komst van het foodcourt te stemmen. Vanavond debatteert de gemeenteraad van Zwolle over het foodcourt. Een eerder bezwaar van McDonald’s werd door de gemeente van de hand gewezen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels