nieuws

Twee Johnny’s Burgers van start via crowdfunding

Fastfood 1653

Voor het openen van de vestigingen van Johnny’s Burger in Roosendaal en Hoofddorp hebben de twee ondernemers via Knab Crowdfunding het startkapitaal bijeengebracht. In beide gevallen gaat het om een bedrag van € 115.000. Knab ziet een toename van het aantal aanvragen voor het starten van een vestiging binnen een franchiseformule.

Twee Johnny’s Burgers van start via crowdfunding
Elijas Ofakir neemt een bestaande franchisevestiging in Hoofddorp over.

In Roosendaal start Abdel Addoukali (32) met zijn vestiging aan de Nieuwe Markt 88. Abdel: ‘Mijn passie voor halal eten gecombineerd met vrijheid en de uitdaging van het ondernemerschap brachten mij op het pad van Johnny’s Burger Company. Het voorziet in de behoefte van hoogwaardig halal eten en de groeiende vraag naar echt voedsel. Het past helemaal bij mij.’

Kwaliteit van de burgers

In Hoofddorp neemt Elijas Ofakir (29) de bestaande franchisevestiging aan het Doeverenplein 5 over. ‘Hoewel ik het in mij laatste kantoorbaan goed naar mijn zin had, wil ik liever met mijn handen werken in de keuken’, aldus Elijas. Deze wens heb ik al sinds ik als tiener een aantal jaren parttimer bij New York Pizza in de keuken werkte. Via vrienden kwam ik in contact met Johnny’s Burger en na gesprekken met andere franchisenemers sprak het concept en de kwaliteit van de burgers mij zeer aan en kreeg ik het aanbod om Johnny’s Burger Hoofddorp over te nemen. Ik ben ontzettend trots dat ik mijn eigen onderneming start.’

De twee ondernemers zijn lang niet de enigen die een zaak financieren via crowdfunding, zegt Remko Jansen van Knab Crowdfunding: ‘We zien een toename van aanvragen bij Knab Crowdfunding voor het starten van een vestiging binnen een franchiseformule. Zo openden ondernemers met een lening via Knab Crowdfunding al twee Quatzal Chocoladebars een Délifrance vestiging een Papa John’s en nu dus ook twee Johnny’s Burgers.’

Dertig vestigingen

Johnny’s Burger is een Eat in, Food to Go én Take away-concept. Waar mogelijk worden biologische producten gebruikt. Er zijn nu vijftien vestigingen in Nederland. Het plan is om eind 2018 landelijke spreiding te hebben met in totaal dertig vestigingen.

Uniek aan de burgers is de authentieke, à la minuut bereiding, aldus het bedrijf. Elke burger komt uit zijn eigen vacuümverpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Johnny’s Burger is een full franchiseformule die naar eigen zeggen veel ondersteuning biedt aan haar franchisenemers, door gedetailleerd inzicht in de performance op vestigingsniveau, als het moet zelfs op orderniveau.

Crowdfunding

Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers kunnen tot maximaal € 2.500.000 lenen voor groei-, her-, of aankoopfinanciering. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels