Subway schenkt 3600 maaltijden aan voedselbank

Subway schenkt 3600 maaltijden aan voedselbank
Joost Labadie van Subway Nederland overhandigt een cheque ter waarde van 3600 maaltijden aan Caroline van der Graaf van Voedselbanken Nederland.

Subway Restaurants organiseerde afgelopen vrijdag wereldwijd World Sandwich Day, zo ook in Nederland. Met de opbrengst kunnen miljoenen maaltijden gedoneerd worden aan mensen in nood.

Afgelopen vrijdag was het World Sandwich Day. In Subway restaurants in Nederland gold de aanbieding: een gratis Sub bij elk verkocht drankje. Per verkochte aanbieding doneerde Subway 10 cent aan Voedselbanken Nederland. Reza Parvin, eigenaar van enkele Subway vestigingen in Den Haag: 'Door de aanbieding én het feit dat er een donatie aan de Voedselbank werd gegeven, waren onze gasten extra gemotiveerd om hier gebruik van te maken.'

Geweldig cadeau

Marketing Manager Rodger Schoester en Joost Labadie van Subway Nederland overhandigden een cheque ter waarde van 3600 maaltijden aan Caroline van der Graaf van Voedselbanken Nederland. Van der Graaf: 'Een mooie eerste samenwerking die heeft geleid tot dit geweldige cadeau van Subway.'

Meer dan 13 miljoen maaltijden

Niet alleen in Nederland, maar in landen over de hele wereld organiseerde Subway deze actie. In meer dan zestig landen werd World Sandwich Day op deze manier gevierd. Van Hongkong, Australië tot Costa Rica; van Suriname, Honduras tot Zuid-Korea. Het is voor het eerst dat Subway Restaurants op dezelfde dag in al haar restaurants deze actie organiseerde. De totale opbrengst wereldwijd bestond uit 13,4 miljoen maaltijden.

Voedselbanken Nederland

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om hun klanten van eten te kunnen voorzien, werken ze samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten, werken de voedselbanken samen met lokale organisaties die hun klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.