nieuws

Vlaamse friet in Brugge kost meer als je toerist bent

Fastfood

Wanneer je België bezoekt, hoor je eigenlijk echte Vlaamse friet te bestellen. Doe je dat in Brugge, let dan wel even op de prijs.

Vlaamse friet in Brugge kost meer als je toerist bent
Vlaams friet in Brugge is duurder als het dialect niet spreekt.

Want minstens twee frituren in Brugge vragen aan toeristen meer voor de Vlaamse friet dan aan lokale frietliefhebbers, zo meldt het Nieuwsblad. ‘Tien procent Brugse ­korting, ja. Dat staat ook expliciet op het kasticket’, zegt Gauthier Gevaert van het Brugsch Friethuys tegen de krant.

Gevaert zegt dat hij aan het dialect wel hoort of iemand uit Brugge komt of niet. ‘De eerste keer krijg je die korting niet, vanaf de tweede keer wel. Zo bouw ik mijn cliënteel op.’

Andere knop op de kassa

Ook frituur Chez Vincent hanteert de korting voor Bruggelingen. ‘Het is gewoon een andere knop op mijn kassa’, vertelt eigenaar Philippe Thijs. ‘Je hebt de normale prijs, de prijs voor Bruggelingen en studenten (min tien procent) en de prijs voor wie zijn frieten meeneemt naar huis (min vijftien procent).’

Ook restaurant De Beurze op de markt rekent een volle euro meer voor een kopje koffie als het toeristen zijn, zo weet de krant te melden.

Geen discriminatie

Eén toerist diende een klacht in bij het Belgische ministerie van Economie vanwege de meerprijs voor Vlaamse friet. En wat blijkt? Korting geven aan bepaalde gasten mag gewoon, zolang het maar geen discriminatie is op basis van ras of geloof.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels