Vrijdagmiddagborrel bij Tante Nel: snackbar met alcoholvergunning

Vrijdagmiddagborrel bij Tante Nel: snackbar met alcoholvergunning

Tante Nel organiseert op vrijdag 28 juli haar eerste 'SpeakFrietje' in Rotterdam. De Snackbar 2.0 mét alcoholvergunning, brengt op deze avond een ode aan de ons-kent-ons cultuur en nodigt Rotterdammers uit voor de nieuwe vrijdagborrel op het 80m2 grote terras.

Eigenaar Kevin de Roos vertelt enthousiast over zijn nieuwe initiatief: 'Tijdens de drooglegging in de jaren ’20 waren Speakeasy bars in Amerika dé plek voor een borrel. Je hoorde via-via en vaak op het laatste moment pas waar en wanneer het feestje plaatsvond.'

Speakeasy bars zijn ontstaan aan het begin van de 19e eeuw tijdens de drooglegging in Amerika. Doordat er een lange periode geen alcohol verkocht mocht worden, ontstonden er geheime plekken die werden voorzien van alcohol. Het waren borrels voor de in-crowd en vaak hoorde je pas op het laatste moment waar het feestje plaatsvond. Tegenwoordig vind je het concept van de ‘geheime’ bar steeds vaker in wereldsteden.

Klassieke zaken waar wordt gewerkt met mooie producten en waar horeca nog steeds als ambacht wordt beschouwd. De nieuwe borrel van Tante Nel is afgeleid van deze hoogwaardige criteria. Speciaal voor deze eerste editie is cocktail-guru David Trampe uitgenodigd om zich te ontfermen over de dranken. Trampe sleepte afgelopen jaren meerdere vakprijzen in de wacht en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal.

Tante Nel Rotterdam

Haute Friture Snackbar Tante Nel heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen op de Pannekoekstraat. Als eerste Rotterdamse snackbar met alcoholvergunning wist zij op een unieke locatie steeds meer gasten en gezelschappen te bereiken met een goed product. Tante Nel serveert Hollandse snacks als frikandellen, kroketten bittergarnituur, verse friet, softijs en milkshakes. Met kwaliteit en duurzaamheid als graadmeters. Zo werkt Tante Nel met een aardappel leverancier uit haar eigen buurt voor de beste en lekkerste aardappels voor alle frietjes.

Lees ook: Tante Nel serveert friet, snacks en sterke drank