Het team van restaurant Lutum, met in het midden Toby Sadettan

Restaurant Lutum groeit in eigen ritme: 'Overleven is nu belangrijk'

Gastheer Toby Sadettan, chefs Rik Veen en Roy Schipper zijn met z'n drieën eigenaar van restaurant Lutum in Wijk bij Duurstede. De gasten en de...

Tapasformule La Cubanita ziet ruimte voor zo'n 65 vestigingen in Nederland

Tapasformule La Cubanita ziet ruimte voor zo'n 65 vestigingen in Nederland

Bij La Cubanita eet je onbeperkt tapas voor een vaste prijs. Eigenaar Roland Hogenelst en formulemanager Inge Palm barsten van de ambities. Ze willen...

120 jaar Het Wapen van Harmelen: een verhaal over familie, oorlog en toekomst

120 jaar Het Wapen van Harmelen: een verhaal over familie, oorlog en toekomst

Hotel Het Wapen van Harmelen bestaat 120 jaar. Hoe doorstaat een horecabedrijf de tand des tijds? Over vier generaties gastheerschap, donkere jaren...

Adrian Zarzo (beeld: LVFFood/BertensMedia)

De ondernemerslessen van Zarzo: 'Honger naar kennis is zó belangrijk'

Adrian Zarzo Habraken maakte in zijn allereerste jaar als chef en ondernemer al winst met zijn gelijknamige restaurant in Eindhoven. Inmiddels...

Solange Bogman. Foto-credits Marcel van Hoorn

Solange Bogman opent 3 zaken in 3 jaar: 'Ik startte gewoon'

Eigenlijk droomt Solange Bogman als tiener van een eigen bakkerij. Ze rondt met succes haar patisserieopleiding af aan de hotelschool in Hasselt en...

Revolutie in de hotelsector: AI zorgt voor kostenbesparing

Revolutie in de hotelsector: AI zorgt voor kostenbesparing

In een wereld waar efficiëntie en precisie cruciaal zijn, staat de hotelsector voor een uitdaging: hoe kunnen ze de kwaliteit van schoonmaakdiensten...

Deze afbeelding van brainfood is gemaakt met Imagine.

Brainfood in de horeca: Grand Café LIVING ziet vraag stijgen naar 'voeding voor de geest'

In de wereld van voeding en welzijn wordt de term 'brainfood' steeds prominenter, ook in de horeca. Zo staan er speciale bowls prominent op het menu...

Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'

Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'

De verkoop radicaal verhogen. Welke ondernemer wil dat nou niet? Horeca-adviseur Franck Evers belooft 46 procent meer omzet in 10 weken tijd. Op...

Mees List, head sommelier bij Noma***

Mees List: steunpilaar en hoofdsommelier van Noma***

De Amsterdamse Ava Mees List is hoofdsommelier bij restaurant Noma*** in Kopenhagen. Hoewel de wereldberoemde zaak van chef René Redzepi volgend jaar...

Bistro à Vin Somm. Foto-credits: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Bij Bistro à Vin Somm staat de sommelier in de keuken

Sascha Holzkämper heeft een achtergrond als sommelier bij topzaken als Beluga** en was zes jaar mede-eigenaar van een wijnbar in Amsterdam. Toen hij...

Barry en Judith Zwinkels. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Buitengewoon genieten: de strategie achter het terras van Wollebrand Lakehouse

'Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen', was getekend Johan Cruijff. Hetzelfde kan gezegd worden over hoe je een...

Luc Martin, chef en eigenaar van Pig & Rye

Luc Martin is moe, maar voldaan: 'In Pig & Rye deed ik alles wat ik wilde'

Nog niet eerder liepen de zaken zó goed als dit jaar. Maar restaurant Pig & Rye in Tilburg stopt er toch echt mee. Chef en mede-eigenaar Luc Martin...

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen...

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'

Medewerkers werven of behouden voor het zomerseizoen. Als horecaondernemer in Den Haag weet Patrick van Aller, eigenaar van Gastropub Van Kinsbergen,...

Rafaël den Hartog

Rafaël den Hartog start Surf 'n Sushi: 'Startbedrag op eerste dag terugverdiend'

Met slechts €275 start Rafaël den Hartog eind 2021 Surf 'n Sushi in de woonkamer van zijn ouders in Muiderberg. Inmiddels maakt hij zijn sushi in een...

Horecaondernemers over voorbereiding op Koningsdag: 'Winst wordt eerlijk verdeeld'

Horecaondernemers over voorbereiding op Koningsdag: 'Winst wordt eerlijk verdeeld'

27 april is het weer zover: Koningsdag! Voor de horeca hét moment om te pieken. Maar hoe bereid je je als ondernemer voor op deze nationale feestdag?...

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

'Plantaardig en bescheiden in vlees'. Dat is het motto van Bistro 't Bloemendaeltje in Amersfoort. Dit kleine restaurant met tien tafels serveert één...

Sabine van der Weide, Ayesta van Hoek, Lieke van den Elzen (vlnr,  beeld: Peter Hermeling, BlueMonque)

Dit keukenteam bestaat volledig uit vrouwen: 'Geen haantjesgedrag hier'

Michelin sprak onlangs de wens uit dat meer vrouwelijke chefs zich in keukens gaan manifesteren. 'Waar zijn ze?', vroeg de gids zich hardop af. Wel,...