Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic
Nog niet alle ijscoboeren hebben een goed alternatief gevonden voor de aloude plastic lepel, die sinds juli 2023 verboden is. Hoewel… In Apeldoorn...
Nog niet alle ijscoboeren hebben een goed alternatief gevonden voor de aloude plastic lepel, die sinds juli 2023 verboden is. Hoewel… In Apeldoorn...
D'Ald Herberch in Gaastmeer serveert een 'zero waste'-menu: een maaltijd gemaakt met lokale groenten en fruit die niet de goede vorm hebben, brood...
Als ondernemer in de horeca wordt een duurzame transportoplossing steeds belangrijker. Zeker met de strengere milieu-eisen die volgend jaar van...
De Achterhoekse cateraar De Timp koos de afgelopen jaren nadrukkelijk voor een duurzame route. Het bedrijf is al enige tijd energieneutraal, maar...
Het loont voor horecaondernemers om verspilling in de keuken tegen te gaan. Niet alleen als het gaat om de inkoopkosten, maar ook om duurzamer te...
Ze zijn eigenlijk al anderhalf jaar open, maar gebruikten die tijd om het concept te perfectioneren en bij te schaven. Pas nu openen culinair...
Rotterdam krijgt er een nieuw hotelconcept bij: The Usual. Een groep ondernemers met ervaring heeft een concept ontwikkeld wat ze 'hybride design'...
In de horeca wordt jaarlijks tonnen aan plastic saus- en frituurvetemmers bij het restafval gegooid. Volgens de koplopergroep duurzame...
Een aanzienlijk deel van de horecanieuwbouw betreft restaurants. Projecten tussen de 10 en 50 miljoen euro komen het vaakst voor.
De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling van hun menu's te verwijderen. Dit, nadat Ethic Ocean een...