Alles over Duurzaamheid

Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic

Smakelijk én duurzaam: Hoe ijszaak in Apeldoorn het roer omgooide tegen wegwerpplastic

Nog niet alle ijscoboeren hebben een goed alternatief gevonden voor de aloude plastic lepel, die sinds juli 2023 verboden is. Hoewel… In Apeldoorn...

Restaurant De Ald Herberch. Ondernemer Bernou de Jong en chefkok Jenny.

Zero waste-menu van D'Ald Herberch: 'Alle overblijfselen worden verwerkt'

D'Ald Herberch in Gaastmeer serveert een 'zero waste'-menu: een maaltijd gemaakt met lokale groenten en fruit die niet de goede vorm hebben, brood...

Zo stap je probleemloos over op elektrische bedrijfswagens

Zo stap je probleemloos over op elektrische bedrijfswagens

Als ondernemer in de horeca wordt een duurzame transportoplossing steeds belangrijker. Zeker met de strengere milieu-eisen die volgend jaar van...

V.l.n.r. Theo Winters (De Timp), Maurits Krabben (Krabbenborg Electrotechniek), Luuk Domhof (De Timp), Casper Scheltinga (Time Shift), Dave Holkenborg (De Timp).

Cateraar De Timp door eigen energie-opslag grotendeels off-grid

De Achterhoekse cateraar De Timp koos de afgelopen jaren nadrukkelijk voor een duurzame route. Het bedrijf is al enige tijd energieneutraal, maar...

Anna De Visser-Amundson

Zo laat je gasten kiezen voor gerechten met gered voedsel of restproducten

Het loont voor horecaondernemers om verspilling in de keuken tegen te gaan. Niet alleen als het gaat om de inkoopkosten, maar ook om duurzamer te...

Peter en Marieke Lute openen na 1,5 jaar bijschaven nu officieel de deuren van Green

Peter en Marieke Lute openen na 1,5 jaar bijschaven nu officieel de deuren van Green

Ze zijn eigenlijk al anderhalf jaar open, maar gebruikten die tijd om het concept te perfectioneren en bij te schaven. Pas nu openen culinair...

'Hybride designhotel' The Usual komt naar Rotterdam

'Hybride designhotel' The Usual komt naar Rotterdam

Rotterdam krijgt er een nieuw hotelconcept bij: The Usual. Een groep ondernemers met ervaring heeft een concept ontwikkeld wat ze 'hybride design'...

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

In de horeca wordt jaarlijks tonnen aan plastic saus- en frituurvetemmers bij het restafval gegooid. Volgens de koplopergroep duurzame...

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Een aanzienlijk deel van de horecanieuwbouw betreft restaurants. Projecten tussen de 10 en 50 miljoen euro komen het vaakst voor.

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling van hun menu's te verwijderen. Dit, nadat Ethic Ocean een...