Alles over Vis en visproducten

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling van hun menu's te verwijderen. Dit, nadat Ethic Ocean een...

Jef Schuur van sterrestaurant Bij Jef

Sterchef Jef Schuur gastheer Seasonality Symposium voor koks

Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te...

Grote brand in visrestaurant Simonis

Grote brand in visrestaurant Simonis

In visrestaurant Simonis in Scheveningen heeft dinsdag brand gewoed. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is aanzienlijk, aldus de...

Chefs van Vermaat gaan alleen nog duurzame vis serveren

Chefs van Vermaat gaan alleen nog duurzame vis serveren

Vermaat gaat ervoor zorgen dat er in haar 400 restaurants geen vis meer verkrijgbaar is die bedreigd wordt, is verkregen uit illegale vangst of wordt...

Alex Koelewijn, voorzitter Dupan, Soenil Bahadoer, Martin Kruithof, Patron-cuisinier De Lindehof in Nuenen en Michel van der Kroft, Meesterkok restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk.

Soenil Bahadoer verkozen tot Paling Patron

Soenil Bahadoer van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, is door Stichting Dupan uitgeroepen tot Paling Patron voor 2022/23.

Niels Schavemaker, eigenaar Het Gouden Kalf, nam de oorkonde in ontvangst van Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Restaurant Het Gouden Kalf ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis

Restaurant Het Gouden Kalf op Scheveningen heeft een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze oorkonde ontving het...

André Rouvoet, voorzitter GGD GHOR Nederland, neemt eerste vaatje Hollandse Nieuwe in ontvangst. V.l.n.r haringmeisje, Annette de Boer directeur Publieke Gezondheid Haaglanden, André Rouvoet, Agnes Leewis directeur Nederlands Visbureau, haringmeisje.

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe naar vaccinatiemedewerkers GGD

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is dinsdag 15 juni aangeboden aan de voorzitter van GGD GHOR Nederland, André Rouvoet 'als blijk van waardering...

The Seafood Bar opent vestiging in Londen

The Seafood Bar opent vestiging in Londen

Na drie restaurants in Amsterdam en een vestiging in Utrecht is het tijd Londen te veroveren. Het populaire visrestaurant - in 2019 bekroond met een...

Onderzoek laat zien: 'Viswijzer staat duurzaamheid in de weg'

Onderzoek laat zien: 'Viswijzer staat duurzaamheid in de weg'

Mensen kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist...

Studenten ROC Mondriaan aan de slag met Noordzeevis voor Haagse horeca

Studenten ROC Mondriaan aan de slag met Noordzeevis voor Haagse horeca

Studenten van het ROC Mondriaan ontwikkelen de komende maanden nieuwe innovatieve visgerechten, samen met Haagse horecaondernemers. De aftrap van het...