artikel

Alcoholverbod op boulevard Scheveningen

Horeca

Even op een bankje aan de Scheveningse boulevard een biertje nuttigen is er ook deze zomer niet bij. In de zomer van 2001 is de overlast van vooral jongeren zoveel gedaald dat de gemeente Den Haag het alcoholverbod van 1 april tot 1 oktober 2002 herhaalt.

Den Haag besloot de boulevard vorig jaar droog te leggen na klachten van bezoekers van de badplaats. Jongeren voetbalden tussen het wandelend publiek en draaiden harde muziek. Hoewel er volgens de gemeente geen gewelddadige incidenten zijn voorgevallen, voelde het publiek zich bedreigd.

Het verbod geldt op de Strandweg, dat is de boulevard en het verlengde daarvan. Van april tot oktober is het niet toegestaan alcohol te drinken of met aangebroken blikjes of flesjes over straat te gaan.

Reageer op dit artikel