artikel

Britten balen van dure euro

Horeca

In 2003 is het aantal Britten dat de oversteek naar Nederland waagde fors gedaald. Kwamen er in 2002 1.851.000, vorig jaar 1.650.000. Dat is erg want Groot-Brittannië staat na Duitsland tweede op de lijst van het inkomend toerisme. Voor de hotellerie is de daling een forse klap. De meeste Britten kiezen voor een hotelovernachting. Resultaat: […]

In 2003 is het aantal Britten dat de oversteek naar Nederland waagde fors gedaald. Kwamen er in 2002 1.851.000, vorig jaar 1.650.000. Dat is erg want Groot-Brittannië staat na Duitsland tweede op de lijst van het inkomend toerisme. Voor de hotellerie is de daling een forse klap. De meeste Britten kiezen voor een hotelovernachting. Resultaat: -13 procent Britse overnachtingen in Nederlandse hotels. Vooral Amsterdam, de belangrijkste destinatie van de Britten, heeft daaronder te lijden. Oorzaak van deze malaise is de dure euro. Dit jaar ziet het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de markt gelukkig weer iets aantrekken.

Reageer op dit artikel