artikel

Duitsland weer in de lift na dip

Horeca

De Duitsers houden nog steeds van het ‘lockere’ Nederland. In 2001 kreeg Nederland een forse knauw te verwerken. Door de mkz-crisis daalde het aantal Duitse bezoekers dramatisch: ruim 200.000 minder in vergelijking met het jaar ervoor. Een jaar later trad herstel in. Ook in 2003 zien we dat onze buren uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen nog […]

De Duitsers houden nog steeds van het ‘lockere’ Nederland. In 2001 kreeg Nederland een forse knauw te verwerken. Door de mkz-crisis daalde het aantal Duitse bezoekers dramatisch: ruim 200.000 minder in vergelijking met het jaar ervoor. Een jaar later trad herstel in. Ook in 2003 zien we dat onze buren uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen nog steeds van het Noordzeestrand houden. Gelukkig maar. In 2003 boekten de Duitsers in totaal 11.418.000 overnachtingen in hotels, bungalowparken en overige accommodaties. Een kleine drie miljoen Duitsers vieren vakantie in ons land. Duitsland is nog steeds verreweg onze belangrijkste buitenlandse toeristenbron.

Reageer op dit artikel