artikel

Bedrijfschap: Benelux-Hotelclassificatie gaat door

Horeca

Het Benelux-Hotelclassificatie-systeem gaat door. Dat zegt het Bedrijfschap horeca en catering. Mede naar aanleiding van een artikel in Misset Horeca. Dat verscheen bijna twee weken geleden onder de noemer ‘Een achterhaald systeem’.

Bedrijfschap: Benelux-Hotelclassificatie gaat door

Volgens het Bedrijfschap ‘circuleren in de horeca momenteel geruchten dat de uitvoering door het Bedrijfschap Horeca en Catering van de Benelux-Hotelclassificatie per 1 januari 2003 zal worden beëindigd’. In een persbericht zegt het Bedrijfschap dat dat onjuist is en dat het tot grote misverstanden dreigt te leiden bij hoteliers en consumenten. De Benelux-classificatie is het systeem dat door het toekennen van sterren inzicht in het hotelaanbod geeft.

‘De Benelux-Hotelclassificatie wordt gewoon voortgezet totdat hierover een ander besluit is genomen. De huidige normen zijn daarom nog steeds van kracht en worden onverkort gehanteerd door het Bedrijfschap bij de beoordeling van de kwaliteit van de hotels.’

Het persbericht rept verder over een onderzoek door de hotelsector. ‘Daaruit moet blijken of de bestaande classificatie nog in overeenstemming is met de eisen die thans gesteld worden aan een dergelijk systeem door de hotellerie en de consumenten alsmede door hun vertegenwoordigende organisaties (zoals Koninklijk Horeca Nederland en de ANWB). Dit lopend onderzoek is mede aanleiding tot genoemde misverstanden over opheffing respectievelijk wijzigingen van de hotelsterren classificatie.’

Via deze link kunt u het Misset Horeca-artikel ‘Een achterhaald systeem’ door adjunct-hoofdredacteur Martijn Reintjes nog eens nalezen.

Reageer op dit artikel