artikel

Beste idee van Amsterdam

Horeca

Peanuts is een nieuwe speler op de terrasmarkt. Initiatiefnemer Eva Dijkhuis, tevens productontwerper, richt zich met haar TRAS meubellijn op horeca en evenementen. De belangrijkste kenmerken: de meubels zijn licht van gewicht en stapelbaar.

Beste idee van Amsterdam

De banken en hockers hebben een frame van roestvaststaal en zijn afgewerkt met latjes in een materiaal naar keuze. De banken zijn er in een dinervariant (zitdiepte 40 cm) en een loungevariant (zitdiepte 70 cm). Volgens de ontwerpster is TRAS onderhoudsvrij en goed bestand tegen vuil, tegen ruw en intensief gebruik en weerbestendig. De vormgeving – zoals print, kleur en materialen – is aan te passen aan de huisstijl van het horecabedrijf.

TRAS Easy Chair, zo heet de stapelbare stoel die met name op het strand en op evenementen tot zijn recht komt. Het aluminium frame is licht in gewicht, waardoor hij goed hanteerbaar is en compact in de opslag en bij het transport. De zitting is van weerbestendige stof. De afmetingen zijn XXL voor het ultieme loungegevoel: 100 cm breed, 110 cm diep en 110 cm hoog.

Eva Dijkhuis werkt zoveel mogelijk met eerlijke materialen, zoals gecertificeerd Europees eiken, eerlijk verduurzaamd accoyahout, weerbestendig bamboe of gerecycled kunststof. Het was de combinatie van duurzaamheid, innovatie en gebruiksgemak, waardoor TRAS-loungemeubilair in december werd verkozen tot ‘Het Beste Idee van Amsterdam’ in het stadsdeel Amsterdam West, een initiatief van de Amsterdamse Ondernemershuizen. Eva Dijkhuis was zelf jarenlang werkzaam in de horeca, in de avonduren en tijdens vakanties. Als ontwerper was ze betrokken bij de ontwikkeling van weer- en vandalismebestendig straatmeubilair.

Ook handig: het mobiele groene terrasscherm, voorzien van klimop. Zowel een functioneel als een decoratief element op het terras. Voordeel is dat de planten geluiddempende eigenschappen hebben. Het scherm is gemakkelijk op te tillen, maar is ook voorzien van wieltjes.

www.gopeanuts.nl

Reageer op dit artikel