artikel

Bitterballen van banaan

Horeca

Banaan is eigenlijk een ondergewaardeerd product. In desserts wordt er nauwelijks iets mee gedaan. Jammer, want het is geen duur product en de smaak past erg goed in desserts. En de toepassingsmogelijkheden in mousses, ijs en bavarois zijn legio.

Bitterballen van banaan

Een mogelijkheid is ook om banaan te frituren in een deeg. We gebruiken daarvoor kataifi, eigenlijk een heel fijn gesneden julienne van filodeeg, ook wel gesponnen tarwe genoemd.
Meng de banaan heel voorzichtig in de keukenmachine met een klein beetje roomkaas en maak er zo een grove puree van. Voeg eventueel een klein beetje nootmuskaat toe. Trek wat van het kataifideeg uit elkaar en omhul daarmee een bal bananenpuree. Doop de bal in een beetje eiwit, knijp het vocht eruit en vries de bal even aan. Frituur hem vervolgens en serveer met chocoladesaus en/of ijs.

Reageer op dit artikel