artikel

Champagnetoren met 35.990 glazen blijft overeind

Horeca

Een met hoogtevrees behepte Robert ten Brink heeft zojuist op de Horecava het laatste glas geplaatst op de hoogste champagnetoren ter wereld. Het met 35.990 glazen opgetrokken gevaarte bleef wonderwel overeind. Ook nadat er diverse keren rakelijks langs de toren gemanoevreerd werd met een hoogwerker.Vlak voordat Robert ten Brink de hoogwerker inging om het laatste glas te plaatsen op wat nu de hoogste champagnetoren van de wereld is wees hij de toegelopen menigte nog even attent op een klein probleem. ‘Ik heb ernstig last van hoogtevrees, en nu ga ik zeven meter de lucht in. Ik vind het doodeng.’ En dat was ook duidelijk van gezicht van de SBS-6 presentator af te lezen.

Champagnetoren met 35.990 glazen blijft overeind

Vlak voordat Robert ten Brink de hoogwerker inging om het laatste glas te plaatsen op wat nu de hoogste champagnetoren van de wereld is wees hij de toegelopen menigte nog even attent op een klein probleem. ‘Ik heb ernstig last van hoogtevrees, en nu ga ik zeven meter de lucht in. Ik vind het doodeng.’ En dat was ook duidelijk van gezicht van de SBS-6 presentator af te lezen.

De piramide van 36.000 glazen en 7 meter hoogte heeft het oude wereldrecord van 30.856 glazen ruimschoots verbeterd. De glazen werden tijdens de beurs verkocht voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Chep d’ equipe Jeroen van Craaikamp van Champagne Un-Limited coordineerde de inspanningen van de bouwers afkomstig van de Hoge Hotelschool Leeuwarden, medewerkers van Stok & Huisman en HospitalityTeam horecauitzendbureau.

Reageer op dit artikel