artikel

Club sandwich classic

Horeca

De vierde graaf van Sandwich, John Montagu, staat te boek als naamgever van de club sandwich. De man was een verwoed speler. Zijn kok zette hem daarom aan de speeltafel een schaal met goed belegde broodjes voor met koud vlees, rauwe groenten of kaas, zodat hij toch voldoende voeding binnenkreeg.Al lang voordat de naam ‘club sandwich’ bestond, waren de belegde boterhammen met stukken vlees al als lunch in zwang bij arbeiders op het Franse platteland.

Club sandwich classic

Recept voor een Klassieke Club Sandwich
Ingrediënten voor tien personen

  • 30 boterhammen, wit
  • 150 cl mayonaise
  • 0,5 krop sla
  • 300 g tomaat
  • 400 g kipfilet
  • 25 g boter
  • 6 eieren
  • 75 cl tomatenketchup

Bereidingswijze:
Ontdoe de korsten van 3 sneden witbrood.Rooster deze licht onder de grill/salamander.Bestrijk ze met mayonaise. Was de sla. Snijd de tomaten in schijfjes.

Kook de eieren. Pel ze en snijd ze in plakjes.Bak de kipfilet in boter bruin. Laat afkoelen. Snijd in dunne plakjes.Beleg twee boterhammen met een sla, plakjes tomaat, dungesneden plakjes koude kipfilet, plakjes ei. Bedek het geheel met tomatenketchup. Leg de derde getoaste boterham erboven op.

Tip:
Vervang de ketchup door mayonaise vermengd met versgeknipte bieslook.

Reageer op dit artikel