artikel

CM-Meeting in het Olympisch Stadion

Horeca

Zo’n veertig cateraars verzamelden zich half september in het Olympisch Stadion voor een CM-Meeting. Wie verwachtte gewoon een leuke rondleiding door een architectonisch interessant gebouw te krijgen, kwam voor een aardige verrassing te staan. De grijze cellen van de deelnemers werden volop aan het werk gezet tijdens een performance van een van de gastheren.

CM-Meeting in het Olympisch Stadion

Gijs Kroon van Meeting Masters confronteerde zijn gehoor met moderne managementtheorieën in de catacomben van het gerenoveerde stadion.‘Wat ziet u hier dames en heren?’ Geen antwoord. De zaal kijkt strak naar een dia met een tekening van een computer. ‘Wat ziet u meneer met die gele trui?’ Aarzelend volgt het antwoord: ‘Een pc?’. ‘En wat ziet u mevrouw met dat blauwe jasje?’ Hoopvol klinkt het: ‘Een werkplek?’ Gijs Kroon, Director of Product Intelligence, schudt teleurgesteld het hoofd. ‘Nee, dames en heren, wat u hier ziet is een zaal met mensen die kijken naar een power point presentatie. Ik bedoel dus met dit voorbeeld: Kijk breder.’

Als de ruim veertig deelnemers aan de CM-Meeting van de eerste schrik bekomen zijn, ontstaat langzamerhand een levendige discussie over bedrijfsculturen en behoeften van de markt. Welzijn. Daar draait het volgens de gespreksleider om. Welzijn moet centraal staan bij het werk, bij klanten en opdrachtgevers. Dit is heel wat anders dan een verhandeling over de renovatie van een sportcomplex.

MasterFood
Gastheren Gijs Kroon en zijn collega Tom Rietveld werken beiden met overduidelijk plezier bij Meeting Masters, een organisatie die zich richt op de Nederlandse dagvergadermarkt. Meeting Masters is een van de vele bedrijven die vierkante meters in het Olympisch Stadion huurt. Het bedrijf verhuurt er 18 goed geoutilleerde vergaderzalen voor maximaal 200 personen en exploiteert een restaurant voor congresgangers met 200 zitplaatsen. De keuken wordt bevoorraadt vanuit een productiekeuken in Maarssen, MasterFood genaamd.

‘Maar’, verklapt vestigingsmanager Tom Rietveld, ‘met MasterFood hebben we nog allerlei plannen.’ De voormalige Eurest-medewerker heeft verschillende ideeën om de keuken efficiënter te laten draaien. Over de kwaliteit van de lunch en de borrelhapjes hoeft hij zich overigens niet druk te maken: die is uitstekend. Ook de drankjes in de pauze (power break genaamd) waren verrassend. Geen eeuwige koffie of thee met een koekje maar moderne energydrinks als Red Bull en Isostar met Liga Fruit Kicks.

Rondleiding
Aan het eind van de middag, net toen er een oer-Hollandse stortbui losbarstte, volgde een rondleiding door het stadion. Professionele architectuurgidsen vertelden de geïnteresseerden alle ins en outs van de renovatie in de periode 1997-1999 door architect André van Sticht. Het rijksmonument, dat voor de Olympische Spelen in 1928 is gebouwd naar een ontwerp van Jan Wils, heeft nu de A-status als atletiekstadion met 22.500 toeschouwersplaatsen. En dan te bedenken dat dit prachtige gebouw maar op het nippertje aan de sloophamer is ontsnapt…

Reageer op dit artikel