artikel

Exotische smaakmakers voor vis

Horeca

Buitenlandse keuken blijven onze kookcultuur voeden. Uit de Noord-Afrikaanse keuken stammen sauzen met veel kruiden, zoals de Harissa-saus met munt, koriander, komijn en rode peper. De Thaise keuken levert andere smaakmakers.

Exotische smaakmakers voor vis

Light bij gegrild

In overeenstemming met de light- en gezondheidstrend zijn vinaigretteachtige sauzen een goede begeleider van vis. Het gaat om lichte dressings met veel kruiden en groenten. Deze gaan goed samen met gegrilde tonijn, zalm en zwaardvis.

Vlezig bij stevig

Denk eens aan sauzen op vleesbasis, zoals kalfsjus als partner van stevige witvis. Voeg voor een extra dimensie specerijen als vanille toe.

Klassiekers bij klassiekers

Ondanks alle exotische aanwinsten, blijven klassieke sauzen als de Hollandaise, beurre blanc, witte wijn- en kreeftensaus in trek bij klassieke vissen als tarbot en tong.

Oosters bij wok en grill

Woksauzen zijn inmiddels al redelijk ingeburgerd. Ze hebben een glaceereffect en hoeven maar kort te worden verhit. Sauzen met een lichte kleur zijn goed te gebruiken bij visgerechten. Wie vis van de grill- of bakplaat een oosters tintje wil geven, kan beter aan een dipsaus denken als begeleider. Vis en vlees hebben dan al een uitgesproken smaak.

Reageer op dit artikel