artikel

Gebrande marshmellows

Horeca

Marshmallows zijn ideaal om er een dessert of een kinderijsje leuk, lekker en snel mee te decoreren. Marshmellows zijn er zowel in wit als in allerlei kleuren. Als je er met een hobbybrander langs gaat blijft de binnenkant zacht, maar wordt de buitenkant lekker crispy. Marshmellows bevatten heel veel suiker. Dat carameliseert meteen als je het verhit.

Gebrande marshmellows

Je kunt ook marshmellows aan stukjes trekken (snijden lukt niet) en die over een dessert doen. Als je het dessert vervolgens even gratineert in de oven of onder de salamander, smelt de marshmellow helemaal weg, vergelijkbaar met een kaasgratin.Tip: voor kinderen kun je met gebruikmaking van marshmellows een heerlijke chocoladefondue maken. Doe gesmolten chocolade in een fonduepan (niet al te warm). Snijd een paar schone takken van een boom. Prik daaraan de gecarameliseerde marshmellows en laat de kinderen deze door de chocolade halen.

Reageer op dit artikel