artikel

Gemeentelijke voorschriften

Horeca

Soons Rolluiken-Zonwering plaatste in 2009 de eerste compleet nostalgische overkapping in Nederland, bij restaurant Vertigo in het Vondelpark, Amsterdam. De uitval van het doek is 10 meter over een breedte van 15 meter. Zowel dragers als staanders zijn authentiek en gefabriceerd in eigen huis.

Gemeentelijke voorschriften

Het geheel is van smeedijzer, passend bij de karakteristiek van het monumentale pand en gebaseerd op oude foto’s van een veel kleinere overkapping die er reeds in 1924 stond en die tijdens de Tweede Oorlog is verdwenen. De investering voor Vertigo was €40.000,-.

De terrasoverkapping bij de Cruise Terminal Rotterdam met een uitval van 7 meter naar weerskanten is de eerste overkapping, waarbij geen fundering is gebruikt vanwege gemeentelijke voorschriften. De oplossing? Een complete staalconstructie op de vloer, waar een vlonder overheen is geplaatst. ‘Zo omzeilen we dat we in de gemeentegrond zitten’, aldus directeur Jo Bremen.

Bij de Millionairs Club, De Waterskihut en Beach Club Royal in Hoek van Holland plaatste Soons nieuwe vouwdak-overkappingen. Nieuw is daar het doek met twee kleuren: bijvoorbeeld rood aan de buitenkant en ecru aan de binnenkant. Dit was eerder niet mogelijk. Ook zijn er andere motoren toegepast van 380V om het veelvuldig lopen van het vouwdak te vergemakkelijken. De bogen zijn vervangen om een grotere windkracht te trotseren.

De laatste innovatie is dat Soons in de tussenbuizen van de schaararm-schermen ledverlichting kan integreren en aan de onderbuis verwarmingselementen plaatst die naar de gevel toe verwarmen. De terrasverwarming wordt zo subtiel weggewerkt. Wie dit wil zien, moet een kijkje nemen bij café-restaurant De Comedie in Maastricht.

Soons Rolluiken-Zonwering, Maastricht. Tel. (043) 362 24 89. www.soons-zonwering.nl.

Reageer op dit artikel