artikel

Herberg de Waard van Ternaard – Ternaard

Horeca

De Waard van Ternaard is iets bijzonders. U moet zich een klein designhotel voorstellen dat in Londen of New York niet zou misstaan. Echter, dit bedrijf is per toeval op een dorpsplein in Noord-Friesland terechtgekomen.
Bekijk hier de fotoreportage…

Herberg de Waard van Ternaard – Ternaard

 
Het karakteristieke pand, een herberg uit 1860, werd nog maar enkele jaren geleden door de interieurmakers van Pilat & Pilat omgetoverd tot een verrassend ontmoetingspunt. Hier vindt u de aangename rust die perfect aansluit bij de heldere eenvoud en ambachtelijkheid die kenmerkend is voor Pilat & Pilat.
   
Door de eigenzinnige onalledaagsheid is Herberg de Waard van Ternaard bij uitstek geschikt om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.
 
 
In de gezellige lounge is regelmatig plaats voor kunst en voordracht. Er zijn steeds wisselende exposities
 
De vijf hotelkamers met hoge plafonds zijn een belevenis! Elke modern vormgegeven kamer is uniek en met natuurlijk materiaal ingericht in de Pilat & Pilat-stijl. Houten vloeren en bedden in combinatie met marmer geven de kamers een authentieke uitstraling. Tijdloze kwaliteit in eigentijdse ontwerpen.
   
Het laatste restje stedelijke stress spoelt weg als u tevreden onder de stortdouche, met de enorme douchekop staat. Veel licht, strakke lijnen, neutrale tinten met warme accenten, aan elk detail is aandacht besteed.
 
Gjalt Pilat:: ‘Werken met natuurlijke materialen en met name massief hout, is mijn grote voorliefde. Mijn vormentaal is sober en tijdloos. Dagelijks ben ik bezig met het “zoeken” naar heldere, eenvoudige vormen.’
 
De Gelagkamer met een enorme leestafel, uiteraard ook van Pilat & Pilat.
Dezelfde puurheid die te vinden is in de meubels van Pilat & Pilat, proeft u in de ambachtelijke keuken.
 
De pesto en tapenades zijn vers gemaakt. Het meel voor het brood koopt kok Mariëlle bij de plaatselijke molen.

Tekst en foto’s: Helma Folman

Reageer op dit artikel