artikel

Hot Chocolate

Horeca

Wat is er lekkerder dan je handen te warmen aan een mok dampende chocolademelk? Veel van uw gasten kiezen tijdens deze koude dagen voor het goudbruine goedje dat ze in een mum van een tijd weer ontdooit. Maar… enige variatie in het aanbod van chocolademelk zou wel eens leuk zijn. Daarom zetten we u vandaag eigentijdse recepten met saffraan, stukken echte chocolade en snoepspekjes voor.

Hot Chocolate

Onderzeeboot
Bereiding voor 1 persoon
Verwarm melk in een niet te hoge beker of glas 1-2 minuten in de magnetron, totdat de melk net niet kookt. Zet een klein reepje chocolade (25 gram) in de melk. Laat het reepjes langzaam zinken. Roer de melk door.

Witte chocolademelk met saffraanslagroom
Bereiding voo 4 personen:
Week een paar draadjes saffraan kort in een paar eetlepels koude of warme melk. Rasp 100 gram witte chocolade. Sla 125 ml slagroom stijd met 1 eetlepel suiker en de geweekte saffraandraadjes. Breng 750 ml. melk aan de kook, neem de pan van het vuur en los de geraspte chocolade al roerend op in de warme melk. Verdeel de chocolademelk over vier glazen en schep de saffraanslagroom erop.

Spekjesmelk met witte chocolade
Bereidingswijze voor 2 personen:
Rasp 50 gram witte chocolade. Breng een halve litter volle melk net niet aan de kook. Voeg 2 fijngesneden rozegele snoepspekjes toe en laat ze al roerend in de melk smelten. Neem de pan van het vuur en roer er de geraspte chocolade door.

Chocolademelk met rozemarijn
Bereiding voor 4 personen:
Verwarm 1 liter volle melk met een klein takje rozemarijn gedurende 20 minuten op laag vuur, zodat de smaak kan intrekken. Rasp 75 gram pure chocolade. Liefst met een cacaopercentage van minimaal 70 %. Neem de pan van het vuur, verwijder de rozemarjn en roer de geraspte chocolade door de rozemarijnmelk tot de chocolade geheel is opgelost.

Amandelmelk
Bereiding voor 4 personen:
Roer 1 zakje amandelschaafsel door 1 liter melk. Breng de melk in een pan net niet aan de kook en laat het mengsel op zeer lag vuur 30 minuten trekken. Zet een houten lepel in de pan, om overkoken te voorkomen. zeef de melk eng ooi het gekoot amandelschaafsel weg. Meng in een kommetje 2 eetlepels cacaopoeder met 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel koude melk tot een glas papje. Voeg eventueel wat extra melk toe. Meng een scheut warme amandelmelk door het cacaopapje en schenk dit mengsle in de pan amandelmelk. Goed doorroeren.

Chocolademelk met whisky
Bereiding voo 1 persoon
Roer in een magnetronbestendige beker 1 theelepel oploskoffie en 1 theelepel cacaopoeder om met 2 theelepels suiker. Roer dit met een beetje melk tot een glad papje. Schenk er nog 250 ml melk bij,r oer goed door en verwarm de beker melk 1-2 minuten in de magnetron. Roer er tot slot een scheutje whisky door.

Reageer op dit artikel