artikel

IJsmachines

Horeca

IJsmachines

Er is een keuze uit verschillende soorten ijsmachines die alle volgens hetzelfde principe werken. Het mengsel wordt in een gekoelde trommel al draaiend tot een zacht ijs gedraaid. Het ijs kan direct worden geserveerd, maar het kan ook worden ingevroren. Dit ijs is tot drie maanden in de vriezer houdbaar. De gemiddelde prijs van een ambachtelijke ijsmachine is 25.000 euro. Een sorbetiére is het kleinste ijsmachientje, bedoeld om het ijs voor de ogen van de klant te bereiden. Het tafelmodel heeft u voor ongeveer 136 euro. U draait er ongeveer één liter ijs van. Een nadeel is dat de gemiddelde draaitijd twintig minuten is voor één liter ijs. Ook is de opslag van het ijs minder dan met een grote machine.

Productie
De productie van de ijsmachine is sterk afhankelijk van uw werkwijze en ijsmix. De uurproductie bij zwaar stevig ijs geringer dan bij zacht ijs. Er zijn ijsmachines te verkrijgen die twintig liter per uur produceren tot ijsmachines waaruit wel 130 liter per uur komt. Hoe koeler de machine, des te sneller het ijs gemaakt kan worden.

Besparingstip: plaats een watermeter bij de ijsmachine en houd het waterverbruik bij. Omdat dit niet echt afvalwater is hoeft u hierover geen reinigingsheffing te betalen.

Reageer op dit artikel