artikel

Koemans Snacks in Den Haag is ‘Cafetaria van het Jaar 2001

Horeca

DOETINCHEM – Koemans Snacks in Den Haag is maandag 17 september uitgeroepen tot Cafetaria van het Jaar 2001. Cafetaria De Dirigent uit Almere eindigde op de tweede plaats en Eet- & IJssalon Menzing in Haaksbergen werd derde. Na twee tweede plaatsen in 1999 en 2000 ging voor winnaar Nico Koemans een droom in vervulling.

Koemans Snacks in Den Haag is ‘Cafetaria van het Jaar 2001

De onthulling van de nummers 1, 2 en 3 vond bij de finalisten zelf plaats en ging gepaard met het nodige feestgedruis. Zo reikte het organiserende vakblad Snackkoerier prijzen uit. Ook lieten de beide sponsors, fritesproducent Aviko en vettenfabrikant Romi Smilfood, zich niet onbetuigd.

Koemans Snacks werd door de jury unaniem tot beste cafetaria van Nederland gekozen. Zowel in haar uitstraling als met de financiële huishouding vertoeft het bedrijf volgens de juryleden op hoog niveau. Bovendien heeft de cafetaria lering getrokken uit eerdere deelnames. De jury in haar eindoordeel: ‘Nico Koemans heeft zijn zaak iedere jaar structureel verbeterd. Dat uit zich onder meer in een gestaag groeiende brutowinst die vervolgens is omgezet in een stijgend netto resultaat.’

Parate ondernemerskennis
Ook over de nummers twee en drie bleek de jury vol lof. Zo viel eigenaar Gerrit Luitingh van De Dirigent op door zijn parate ondernemerskennis. ‘Deze cafetariahouder weet met zijn jarenlange ervaring waar hij over praat en maakt dat met een mooie zaak op knappe wijze te gelde.’ Haaksbergenaar Dennis Menzing richtte na het afstoten van het cafégedeelte zijn peilen op een fraaie cafetaria en ambachtelijke ijsbereiding. ‘Dit heeft inmiddels de nodige vruchten afgeworpen’, aldus de jury.

Snackkoerier, Elseviers vakkrant voor alle verkopers van snacks, frites, ijs, pizza’s en belegde broodjes, schreef de wedstrijd Cafetaria van het Jaar voor het eerst uit in 1992. Het doel is de jaarlijkse verkiezing van een spijsverstrekkend frituurbedrijf dat kan dienen als voorbeeld voor de branche. Met de titel wordt de kwaliteit in vakbekwaamheid en ondernemerschap in de snackbranche onderstreept. Daarmee wil Snackkoerier het vak en de sector op een nóg hoger plan brengen.

Maak kennis met de winnaar
Meer over Cafetaria van het Jaar

Reageer op dit artikel