artikel

Lekkere weken in de Peel

Horeca

De lekkere weken van Peel en Maas. Onder die noemer kan van 1 mrt. t/m 15 apr. een streekmenu worden gegeten bij restaurants die aangesloten zijn bij het Gilde van Streek-restaurants. Bij De Morgenstond staat een viergangenstreek-menu op de kaart voor €31,60. Het hoofdgerecht is een maïskippenborst met peelham, incusief een farce met een frambozensaus.

Lekkere weken in de Peel

De lekkere weken van Peel en Maas. Onder die noemer kan van 1 mrt. t/m 15 apr. een streekmenu worden gegeten bij restaurants die aangesloten zijn bij het Gilde van Streekrestaurants. Bij De Morgenstond staat een viergangen-streekmenu op de kaart voor €31,60. Het hoofdgerecht is een maïskippenborst met peelham. En een farce in combinatie met een frambozensaus.

Maïskippenborst
Ingrediënten voor 4 personen:
gevulde maïskipborst

  • 200 g Peelham
  • 50 g kippenvlees
  • 1 eiwit
  • 2 hele borsten van een maïs-kip

Saus

  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 dl kalfsfond
  • 1dl frambozensap
  • 60 ml frambozenazijn
  • 60 ml frambozenjam
  • 50 g roomboter

Bereidingswijze:
Draai in de keukenmachine een farce van het kippenvlees, de Peelham en het losgeklopt eiwit. Zorg dat de farce niet te dun wordt. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Leg de plakken ham op een plastic-folie. Leg hierop een borst bestrooi deze eventueel naar eigen smaak met zout en peper.

Verdeel de farce over de beide kippenborsten. Rol ze op. Bind ze op met het touwDoe voor de saus de fonds in een pan. Voeg de frambozenproducten toe. Kook het geheel. Breng eventueel op smaak met zout en bruine suiker.Kook de saus goed door. Haal de pan van het vuur en monteer de saus met de koude roomboter. Houd de saus warm. Laat niet meer koken.

Bak de borsten in een matig warme pan licht bruin. Laat ze daarna licht nagaren in een oven van 170 graden, gedurende 15 tot 20 minuten.

Hardloper:
knapzakTot op de dag van vandaag een hardloper bij De Morgenstond, deze combinatie van een bord, drie sneeën brood, twee plakken bloedworst met appel, spek en ei.
Klik op de foto voor een uitvergroting

Reageer op dit artikel