artikel

Ludic, Haarlem

Horeca

De naam Ludic is een samenvoeging van ‘lunch, diner en café’. Het geeft de veelzijdigheid weer van dit nieuwe etablissement op de Grote Markt. De aankleding is strak en ingetogen, in donkerbruin en wit. Kenmerkend zijn enkele in het oog springende objecten.

Ludic, Haarlem

Eigenaren Hans en Imca van Nieuwburg. ‘Met Ludic richten wij ons op een breed publiek: Haarlemmers, dagjesmensen, zakelijke gasten en theaterbezoekers. Iedereen voelt zich hier thuis. Onze gastvrijheid en keuken moeten op alle fronten uitblinken, er wordt dan ook op hoog niveau gekookt.’

De keukenbrigade staat onder leiding van Marc Wunderink (r), voorheen chef-kok van De Hoop Op d’Swarte Walvis in Zaandam. Tweede kok is Wouter Berghuis (m), terwijl Ernst van der Baan (l) de dagelijkse bedrijfsvoering in handen heeft. Behalve Ludic Haarlem is er nog Ludic Westerhout in Beverwijk, en vanaf medio februari een Ludic op de Beestenmarkt in Delft. Een vierde vestiging staat op de rol.

Grote Markt 10. Tel. (023) 532 94 24. www.ludic-haarlem.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; terras 80. Prijsindicatie: driegangenmenu €32,50. Dagelijks geopend van 10.00 tot 01.00 uur.

Reageer op dit artikel