artikel

Mijn 2011: Caroline Berends

Horeca

Bedrijf: Duin & Kruidberg
Functie: commercieel medewerker

Mijn 2011: Caroline Berends

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De beslissing om te stoppen bij De Nederlanden. Zeer emotioneel, maar het voelt wel goed. En nieuw geluk gevonden bij Duin & Kruidberg.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De nieuwe aantelling bij Duin & Kruidberg. Een bedrijf dat investeert in sales in moeilijke tijden. Sales is niet tastbaar tot er omzetverhoging komt en dat is iets wat veel bedrijven in de horeca niet aandurven. Ook wordt daarvoor geen budget vrijgemaakt terwijl je je juist in tijden van crisis een gezicht moet geven bij klanten omdat er keuze te over is qua beschikbaarheid. Dat als ze omzet weg willen zetten, direct aan jou denken.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een 6. Zakelijk gezien kunnen we nog verbeteren. Het ‘oude’ niveau van 2008 duurt nog jaren. Mensen met een inkomen moeten niet vergeten te blijven besteden. Als die ook de hand op de knip gaan houden is het leed niet meer te overzien. Media maken de consument voorzichtig, terwijl als je een inkomen hebt je juist moet blijven uitgeven.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Het teruggaan naar de klassieke keuken. Het moleculaire heeft men wel gezien. We gaan weer lekker eten. Nog meer Aziatische invloeden in de klassieke keuken. Verder doorvoeren van Green Key classificaties, eco en bio.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Het neerzetten van haalbare targets die motiveren en stimuleren, of wel, tanden in je werk en peper in de kont.

2) Het creëren van een cliëntevent dat een ‘wanna be’ wordt om bij te zijn.

3) Het onderbrengen van mijn format voor een culinair kidsprogramma ‘Ik lust je rauw’ bij een commerciële tv-zender om de jeugd weer warm te laten lopen voor een baan in de horeca, en dus toekomst op te bouwen voor de hospitality en horeca. Maar ook kids bewust te maken van eten en drinken zoals Cas Spijkers heeft gedaan als grondlegger voor de culinaire beleving van onze generatie.

Reageer op dit artikel