artikel

Paprika gevuld met kaas en rijst

Horeca

Ingrediënten (voor 4 couverts) 300 g snelkookrijst 4 gele paprika’s 4 rode paprika’s 2 uien 50 g boter 4 el tomatenketchup 4 tl groene peperkorrels 200 g geraspte harde geitekaas zout, peper2 el Parmezaanse kaas BereidingKook rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snijd aan de steelkant het kapje van de paprika’s af en verwijder zaadlijsten. Kook in gezouten […]

Paprika gevuld met kaas en rijst

Ingrediënten (voor 4 couverts)
300 g snelkookrijst
4 gele paprika’s
4 rode paprika’s
2 uien
50 g boter
4 el tomatenketchup
4 tl groene peperkorrels
200 g geraspte harde geitekaas
zout, peper
2 el Parmezaanse kaas

Bereiding
Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snijd aan de steelkant het kapje van de paprika’s af en verwijder zaadlijsten. Kook in gezouten water de paprika’s 10 minuten. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maak ui schoon en snipper fijn. Snijd de kapjes in kleine stukjes. Verhit boter en bak ui en paprikakapjes 3 minuten zacht. Roer rijst, ketchup, geitekaas en peperkorrels erdoor en laat 1 minuut mee verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de paprika’s koud af en zet in ovenschaal. Vul met het kaas/rijstmengsel. Druk iets aan en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Laat in 3 minuten lichtbruin kleuren iets boven het midden van de grill. Serveer met vruchtensalade.

Ingrediënten (voor 4 couverts)
300 g snelkookrijst
4 gele paprika’s
4 rode paprika’s
2 uien
50 g boter
4 el tomatenketchup
4 tl groene peperkorrels
200 g geraspte harde geitekaas
zout, peper
2 el Parmezaanse kaas

Bereiding
Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snijd aan de steelkant het kapje van de paprika’s af en verwijder zaadlijsten. Kook in gezouten water de paprika’s 10 minuten. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maak ui schoon en snipper fijn. Snijd de kapjes in kleine stukjes. Verhit boter en bak ui en paprikakapjes 3 minuten zacht. Roer rijst, ketchup, geitekaas en peperkorrels erdoor en laat 1 minuut mee verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de paprika’s koud af en zet in ovenschaal. Vul met het kaas/rijstmengsel. Druk iets aan en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Laat in 3 minuten lichtbruin kleuren iets boven het midden van de grill. Serveer met vruchtensalade.

Reageer op dit artikel