artikel

Patisserie

Horeca

Een kaasdessert kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor gasten die niet van een zoet dessert houden. Dit ‘kaastaartje’ kan in grote hoeveelheden op voorraad worden gemaakt, in de vriezer bewaard en bij vraag gebruikt. Aan de basis van het kaastaartje staan kaasmousses van Oud Amsterdam en Cabralos Picos, een Spaanse blauwschimmelkaas.<

Patisserie

Maak van de Oud Amsterdam in de keukenmachine met een beetje mascarpone en een klein beetje appelstroop een mousse. Doe hetzelfde met de Cabralos Picos, maar dan alleen met een beetje mascarpone.
Spuit de kaasmousse van Oud Amsterdam in kleine flexivormpjes en vries dit in. Spuit de Cabralos Picos in een grotere flexivorm, halfvol, en leg dan de bevroren ‘bonbon’ van Oud Amsterdam er in. Vul de vorm verder af en zet het geheel in de vriezer.
Bij gebruik het kaastaartje storten en geleren met een kaasaspic.

Reageer op dit artikel