artikel

Roeper wil Texels schapenmelkijs ‘exporteren

Horeca

De Texelse ijsbereider Willem Roeper zoekt uitbreiding voor de afzet van het ijs dat hij van schapenmelk maakt. Hij heeft daarbij een specifieke doelgroep voor ogen, want het ijs is geschikt voor mensen met een koemelkallergie en voor diabetespatiënten.

Roeper wil Texels schapenmelkijs ‘exporteren

‘Schapenmelk is anders van samenstelling dan koemelk en daarom geschikt voor mensen met een koemelkallergie’, begint Roeper. ‘Bovendien maak ik het ijs met uit cichoreiwortels gewonnen suiker. Daardoor is het ook geschikt voor veel diabetespatiënten.’ Schapenmelk ijs heeft volgens Roeper nog meer voordelen. ‘Het bevat vitamines die makkelijker opneembaar zijn. Ook zit er pepsine in schapenmelk, die stof gaat darminfecties tegen.’

Hij heeft inmiddels horecagroothandel Hanos op het ‘vasteland’ benaderd. ‘Die waren wel geïnteresseerd en overwegen het ijs in assortiment op te nemen’, vertelt de ijsbereider. Namens Hanos bevestigt een woordvoerder dat er contact is geweest. ‘We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe producten. Maar of we het schapenmelkijs gaan verkopen, daar kan ik nog niets over zeggen.’

Roeper heeft ook informatiemateriaal gestuurd naar de Nederlandse Vereniging voor Allergie en de Diabetesvereniging. ‘Misschien dat ik via hen in contact kom met wederverkopers.’

‘Schapenmelk is anders van samenstelling dan koemelk en daarom geschikt voor mensen met een koemelkallergie’, begint Roeper. ‘Bovendien maak ik het ijs met uit cichoreiwortels gewonnen suiker. Daardoor is het ook geschikt voor veel diabetespatiënten.’ Schapenmelk ijs heeft volgens Roeper nog meer voordelen. ‘Het bevat vitamines die makkelijker opneembaar zijn. Ook zit er pepsine in schapenmelk, die stof gaat darminfecties tegen.’

Hij heeft inmiddels horecagroothandel Hanos op het ‘vasteland’ benaderd. ‘Die waren wel geïnteresseerd en overwegen het ijs in assortiment op te nemen’, vertelt de ijsbereider. Namens Hanos bevestigt een woordvoerder dat er contact is geweest. ‘We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe producten. Maar of we het schapenmelkijs gaan verkopen, daar kan ik nog niets over zeggen.’

Roeper heeft ook informatiemateriaal gestuurd naar de Nederlandse Vereniging voor Allergie en de Diabetesvereniging. ‘Misschien dat ik via hen in contact kom met wederverkopers.’

Reageer op dit artikel