artikel

Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 200 g pasta (penne)
  • 150 g oesterzwammen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepels fijngehakte rode peper
  • zout, versgemalen peper
  • 1 pakjes verse roomkaas met kruiden (à 150 g)
  • 2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Veeg intussen de oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes. Scheur de helft van de oesterzwammen in reepjes. Was de stengels bleekselderij, snij de uiteinden van de stengels en verwijder aan de buitenzijde van de stengels de harde draden. Verdeel de bleekselderij in stukken van 4 cm en snij de stukken in reepjes. Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele oesterzwammen rondom mooi bruin. Laat het vocht verdampen. Doe de oesterzwammen over op een bord.

Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig. Bak de bleekselderij ca. 2 minuten zachtjes mee. Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten. Schep er dan het groentemengsel door. Schep de pasta in 2 diepe borden. Strooi de Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg er de gebakken oesterzwammen op. Garneer met een takje basilicum.

Reageer op dit artikel