artikel

Saha

Horeca

Saha

Saha

Een reis door het land van herkomst, vol emoties, ervaringen en sensaties. Saha laat je binnentreden in een nieuwe wereld, even verrassend als indrukwekkend. Een boeiend reisverhaal, ondersteund door prachtige fotografie en recepten die het water in je mond laten lopen.

353 pagina’s, gebonden, 29 x 26 cm, geheel in kleur

Prijs : € 34,50

Bestellen>>>

Culinaire zwerftocht in Libanon

De keuken en eetcultuur van Libanon gezien door de ogen van een Australische chef-kok en een redacteur. Dat is in een zin samengevat de strekking van Saha. Een culinaire reis door het Midden-Oosten.

De van origine Libanese chef-kok Greg Malouf reisde samen met zijn voormalige partner en redacteur Lucy Malouf naar Libanon. Vier weken lang proefden ze letterlijk van wat de eetcultuur van Libanon te bieden heeft. Het verslag van hun reis en van wat ze aten en drinken is terug te lezen en te beleven in Saha.

Het boek bestaat uit 17 hoofdstukken die elke keer beginnen met een paar bladzijdes reisverslag met prachtige sfeervolle foto’s van het land, de mensen en het eten. Daarna volgen telkens recepten. Deze sluiten aan bij het verhalende deel. Zo gaat het eerste hoofdstuk ‘welkom in Beiroet’ over kruidenmelanges en smaakmakers. Daarin recepten van onder meer geurig zout en paprika-olie.

De chef-kok en zijn schrijfmaatje nemen de lezer mee op hun culinaire reis die tegelijk een ‘back to the roots’-trip is voor de Australiër. Deze kok is trouwens befaamd ‘down under’ en heeft volgens de uitgever van het boek de Australische restaurantwereld ingrijpend veranderd. Met dank aan zijn geurige kookstijl die uit zijn culinaire roots voortvloeit. Naast Australië was ook Europa en Azië het werkterrein van deze chef.

Nederlandse koks die meer willen weten over de keuken van het Midden Oosten en met name over die in Libanon, moeten dit boek zeker ter hand nemen. De inspiratie spat er van af. Dat komt niet alleen door de verhalen en de recepten. Ook de foto’s brengen de Midden oosten sfeer goed over.

(Recensie MissetHoreca 50 d.d. 15-12-2006)

Reageer op dit artikel