artikel

Sjoerd Flameling: ‘Betrokkenheid is alles voor mij

Horeca

Wie wordt er de nieuwe mr. of mrs. Catering? Vandaag stellen we u Sjoerd Flaming van hotel restaurant Oostergo uit Grouw voor.

Sjoerd Flameling: ‘Betrokkenheid is alles voor mij

Flameling is de F&B man van het HCR familiebedrijf Oostergo. ‘Betrokkenheid is alles voor mij.’

Naam: Sjoerd Flameling.

Catergorie: Partycatering en overige.

Functie: Chefkok van hotel-restaurant Oostergo in het Friese Grouw, een familiebedrijf dat de laatste jaren steeds meer aan catering doet.

Belangrijkste taken: het aansturen van de keuken in al zijn facetten. Verder het meedenken in het totale bedrijfsbeleid.

Belangrijkste ontwikkelingen: Oostergo ligt aan het Pikmeer en richt zich voornamelijk op de watersporter. Het ontwikkelen van producten voor het voor- en naseizoen heeft grote prioriteit. Catering speelt daarbij een belangrijke rol.

Doel: De ontwikkelingen van producten en arrangementen (vaak in samenwerking met derden), zowel voor watersporter, dagjestoerist als zakenman.

Visie op voeding: Oostergo wil in het bovenste marktsegment opereren. De voeding moet van overeenkomstige kwaliteit zijn, met speciale aandacht voor seizoen- en streekgeboden gerechten. In de catering ligt het accent extra sterk op alles wat met water en watersport te maken heeft.

Personeel: Wil je mensen kunnen motiveren dan moet je een bepaalde sfeer creëren. Bij grote partijen wordt de hele keukenbrigade betrokken bij de planning. Wat kan misschien nog net even anders of beter? Iedereen is belangrijk.

Promotie: De jaarlijkse haringparty van Oostergo is een begrip. Flameling zelf doet vaak mee aan culinaire vakwedstrijden. Publiciteit in lokale pers en in bladen voor de watersporter. Brochures en dergelijke die heel duidelijk het aanbod weergeven. Goede relatie met vaste gasten, de lokale middenstand en overheden én met de toeleveranciers.

Toekomst: Meer catering. Helpt mee los te komen van het seizoen, ook al wordt dat vanzelfsprekend ook niet vergeten. Grouw werkt momenteel hard aan accommodaties voor alternatieve recreatie en zakenleven. Oostergo wil daar van meeprofiteren. Heel goed luisteren naar wat de klant en de markt wil.

Drie sterke punten: flexibel, organisator, staat voor iedereen klaar.

Drie zwakke punten: te precies, workaholic, zelf altijd overal bij willen zijn.

Drie sterke en drie zwakke punten

Drie sterke punten: flexibel, organisator, staat voor iedereen klaar.¤¤Drie zwakke punten: te precies, workaholic, zelf altijd overal bij willen zijn.¤

Reageer op dit artikel