artikel

Snackbar Freddy de Leeuw is passé

Horeca

Eigenlijk had Marco de Leeuw (34) plannen om zijn cafetaria met 80 m² meter uit te breiden. Op een beurs in Milaan keek hij al naar een passend interieur. Het liep echter anders. Een heel goed huuraanbod van een Duitse opticienketen kon hij niet laten schieten. Op zaterdag 17 maart deed De Leeuw de deuren voorgoed dicht.

Snackbar Freddy de Leeuw is passé

‘Wie weet komt er weer een Snackbar Freddy De Leeuw. Ik hou van het vak en het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan’, zegt hij. ‘Als ik nog iets leuks tegenkom, is het niet ondenkbaar dat ik weer een zaak opzet. Dit blijft een schitterend vak. Waar ik me zou willen vestigen? In Enschede of misschien wel in het buitenland.’
Met pijn in het hart sloot De Leeuw de naar zijn vader vernoemde en zeer goed lopende zaak. Met 108 zitplaatsen, direct naast hamburgergigant McDonald’s aan de Kalanderstraat. ‘Mooi toch’, zegt De Leeuw. ‘Mijn vader zat vroeger op de grote vaart. Hij zag toen al dat in de wereldsteden grote fastfoodbedrijven bij elkaar zaten. Toen we de zaak naast McDonald’s openden, verklaarden de mensen ons voor gek. Ik ben er echter nooit bang voor geweest.’

Slagerij werd snackbar
Ruim 17 jaar zit Marco de Leeuw in het vak. Eerst runde de familie een kleine snackbar tegenover hun slagerij. ‘De slagerij van mijn ouders had echt een naam hier in Enschede’, vervolgt hij. ‘Ook ik heb de slagersvakschool gevolgd. Maar mijn ouders en ik zagen al snel in dat de horeca me veel beter lag. We hebben toen van de slagerij een snackbar gemaakt.’De Leeuw schat dat hij op de zaterdagen zo’n 2000 klanten trok, waaronder tal van Duitsers. ‘Het belangrijkste is dat je kwaliteit levert. Dan mag het ook iets meer kosten. De mensen vergeten de prijs, maar niet de goede kwaliteit. We maakten heel veel zelf, dat sprak de mensen ook aan.’Marco de Leeuw neemt eerst een jaartje rust. ‘Het zal even wennen worden.’ De inboedel van de snackbar werd woensdag 28 maart geveild bij Hagels Veilingen in Enschede.

Reageer op dit artikel